Máme bazénovou sprchu na balkoně

Máme bazénovou sprchu na balkoně


Napadlo vás někdy mít bazénovou solární sprchu na vlastním balkoně městského bytu? Pokuste se vytvořit představu, že to tak je, a že se pravidelně sprchujete nikoli ve vaně ve vaší koupelně, ale na balkoně. Sprchování v koupelně můžete využít v době, kdy venku nesvítí Slunce, anebo v zimě, kdy se na balkoně sprchovat nedá kvůli chladnému počasí, ovšem balkon je pro sprchování ideální místo, pokud tu máte zajištěný odtok vody a vhodné kryté zázemí.

zahradní sprcha

Odtok vody – odtékající voda z balkonu mimo dům je podmínkou, abyste toto mohli vůbec uskutečnit. Odtok lze zajistit lištou a trubkou, která odvádí vodu mimo domovní fasádu a balkony pod vámi, například do okapového svodu, anebo samostatným odtokem. Toto řešení zároveň umožňuje odvádět z balkonu dešťovou vodu, a tak tu bude koupání bezpečné jak pro vás, tak i pro ostatní obyvatele domu. A pokud využijete k ohřevu vody solární sprchu, za teplou vodu nezaplatíte ani korunu.

sprchový kout

Balkon s tvrzeným sklem – sprchování bazénovou sprchou na balkoně musíte provádět s vhodnou zástěnou a k tomu se velmi dobře hodí tvrzené sklo. Pokud máte balkony či lodžie takto zhotovené, bude to naprosto ideální. Spodní část zábradlí je z mléčného skla, horní z transparentního a pro zakrytí horní části při sprchování vám postačí látková sprchová zástěna.

Využívání sprchy celou rodinou – za slunečných dní od jara do podzimu vám Slunce ohřívá vodu v zásobníku solární sprchy třeba po celý den, a tak je rozumné ji také využít jak na sprchování, tak i pro osvěžení nebo oplachování unavených chodidel, případně pro úklidové práce v domácnosti. Sprchovat se tu může celá rodina a tímto bychom vám také chtěli naznačit, že byste měli sprchu častěji proplachovat, aby se uvnitř zásobníku nestačily rozmnožit řasy, sinice a jiné bakterie. Průtok vody je pro rozmnožování mikroorganismů vysloveně nepříznivý.