Výstavba rodinného domu na klíč bez starostí

Výstavba rodinného domu na klíč bez starostí


Plánujete bydlet v novostavbě a chtěli byste, aby firma zhotovila vše na klíč, od A do Z? Pak si vyberte společnost, která je nejen spolehlivá, ale i komunikativní. Na komunikaci se zákazníkem totiž záleží veškerý úspěch celé akce.

Začněte neformální schůzkou – málokterý klient stavebních firem má stoprocentně jasno v tom, co vlastně chce, to znamená, že přesně zná velikost domu, jeho půdorys, typ a technické vybavení. Právě na první schůzce se mnoho lidí rozhoduje o tom, co si vlastně pořídit. Můžete se tu dozvědět, že bude pro vás výhodnější bungalov, než patrový dům, a že jeho půdorys do L by mohl by vám mohl vyhovovat víc, než obdélník. Také si tu ujasníte, jak velký dům to bude, a samozřejmě budete mít představu o jeho ceně a financování.

rodinné domy

Použité technologie – stavební firma, co zhotovuje rodinné domy na klíč, vám prozradí, jaké stavební technologie tu budou používány, abyste měli představu o tom, co to pro vás znamená. Může vám kupříkladu vysvětlit jejich výhody a v případě dřevostaveb také bezpečnost této konstrukce s ohledem na nebezpečí vzniku požáru například v elektroinstalaci, anebo jak je to s odolností technologií při úniku vody v domě.

výstavba domu

Rychlost výstavby – stavební firma vysvětluje svým klientům, jak výstavba probíhá, a jak dlouho trvá, než se bude moci do domu nastěhovat. Rychlost výstavby pak ovlivňuje další faktory, například plánování stěhování či prodej některé z nemovitostí, v nichž klienti dosud bydlí. Rychlost výstavby je ovšem pouze hrubý odhad, protože se vždy počítá s jistou časovou rezervou pro případ neočekávaných komplikací. Každopádně na některé z prvních schůzek poté, co si ujasníte koncept výstavby, budete mít jasno v tom, jak dlouho se dům bude přibližně stavět.

Pak už předáte pouze potřebné podklady a firma může s výstavbou začít od projektu a stavebního povolení a pokračovat až k posledním drobnostem v interiéru domu.